Tilknytningsbaseret pædagogik

Kurset er baseret på den canadiske udviklingspsykolog Gordon Neufelds tilknytningsteori og henvender sig til pædagoger og andre, der arbejder med børn, som søger inspiration til deres praksis. Aftenen vil bestå af oplæg, diskussion og spørgsmål.

Aftenens temaerHvordan arbejder vi bevidst med tilknytning, så den beriger os som pædagoger og øger vores arbejdsglæde og børnenes udvikling og trivsel.

Vi vil se på førskolebarnets umodenhed på et dybere niveau. Når vi forstår dybden af små børns afhængighed af os og manglende selvkontrol, kan vi bedre tage ansvar for at skabe rammer for et varmt, opbyggeligt miljø uden irettesættelser, hvori vores børn kan finde ro og tryghed til at lege og udvikles.

Hvordan vi ved at være på forkant og gennem legende og meningsfulde rutiner leder børnene gennem dagens mange overgange og derved undgår kaotiske situationer.

Hvordan tilknytning kan styrke de børn, som har svært ved at følge os og passe ind i gruppen. Der vil være en masse eksempler på hvordan tilknytning kan praktiseres med humor og leg.

Vi tilbyder også at komme ud til pædagogiske dage og personalemøder og holde oplæg. Send en forespørgsel til uddannelse@bonsainet.dk.

Hvor & Hvornår

Ny dato afventer.

i Børneøen Bonsai, Jægersborg Allé 2A, 2920 Charlottenlund.  

Pris: XXX kr. 

Der serveres kaffe, the og en lille forfriskning.

Underviser: Britt Mermolja Lyster