Skip to the content

Naturens gavnlige virkning på børns udvikling

Kurset henvender sig til forældre og fagfolk. På dette kursus får du en praksisorienteret introduktion til, hvordan naturen fremmer børns udvikling både mentalt, socialt, motorisk og sundhedsmæssigt.

 

Aftenens temaer


Naturen gavner børns udvikling både fysisk og mentalt. For at børn kan udvikles er det væsentligt, at de lander i deres krop, og det sker ved at bruger den og bliver gode til at bruge den. Udenfor, hvor der er god plads, bevæger børn sig ganske naturligt mere, og særligt i naturen, hvor underlaget er ujævnt, hvor grene og træstubbe kan være glatte, og hvor bladene på jorden skjuler hvad der gemmer sig nedenunder, stimuleres og udfordres børnenes motorik og sanser. Og alt dette er med til at modne og udvikle hjernen, som hos de små børn netop udvikles gennem kroppens bevægelser. Samtidig viser flere undersøgelser, at børn der går i skovbørnehaver eller er meget udenfor og gerne sammen med dyr er mindre syge, har mere mentalt overskud og er bedre til at koncentrere sig. 

Kom og bliv inspireret og lær mere om hvordan naturen fremmer børns udvikling, til brug i dit arbejde med børn eller i dit forældreskab.

Hvis vejret er til det holder vi kurset udendørs, går en tur i skoven sammen, så klæd dig på efter vejret. 

Kurset tager afsæt i Rikkes mangeårige arbejde med naturpædagogik i skovbørnehaven Børneøen Bonsai, samt i bogen Barnet i naturen, som hun er forfatter til. Læs mere om bogen her 

Hvor & Hvornår

Ny dato afventer.

Meld gerne din interesse, så opretter vi et nyt kursus.Pris: kr. 450,- 

Familiepris: 700,- (for to deltagere)

Der serveres lidt forfriskninger. 

Underviser: Rikke Rosengren